Boek ‘Toetsen volgens de toetscyclus – Deel 1’

Toetsbekwaam worden en slagen voor uw BKE-certificering? De boeken “Toetsen volgens de toetscyclus” deel 1 en 2, bevatten alles wat u moet weten!

Praktisch, concreet en met veel voorbeelden

Docenten en andere ontwikkelaars van vragen, opdrachten en toetsen hebben behoefte aan praktische en concrete handvatten en vooral veel voorbeelden hoe ze een taxonomie kunnen gebruiken, leerdoelen, toetsmatrijzen, vragen en opdrachten kunnen ontwikkelen, kunnen beoordelen, een cesuur kunnen toepassen en een analyse kunnen uitvoeren. Dit boek “Toetsen volgens de toetscyclus – deel 1”, het eerste van twee delen, omvat 333 pagina’s, 36 figuren, 36 definities, 37 tabellen, 87 constructievoorschriften en maar liefst 119 voorbeelden.

Toetsbekwame BKE-ers

Studenten mogen verwachten dat toetsen die hen worden aangereikt valide, betrouwbaar en transparant zijn. Dit boek biedt daarvoor de basis. De boeken voldoen aan de leeruitkomsten en indicatoren die worden gesteld aan toetsbekwame BKE-ers.

Makkelijk toegankelijk

Binnen de boeken staat de toetscyclus centraal. De boeken zijn makkelijk toegankelijk doordat de hoofdstukken zijn geordend binnen de acht fasen van toetscyclus. Elke fase begint met een opvallend rode pagina. Bekijk de inhoudsopgave maar eens (klik op de PDF-link hiernaast).

Uitklapbare omslag

De omslag heeft aan de voor- en achterzijde een uitklapbaar en bedrukt blad. Ook de binnenzijde van de omslag is bedrukt. Hier treft u de constructievoorschriften aan voor gesloten en open vragen en casussen alsmede de kwaliteitscriteria voor gesloten en open vragen en een schema voor de opbouw van de open vraag. Klik op de afbeeldingen hiernaast voor een indruk.

We zijn transparant, bekijk alvast 68 pagina’s van het boek!

Over het krijgen van een indruk gesproken. U kunt 68 pagina’s van het boek via een PDF bekijken! Vanzelfsprekend treft u daarin de drie taxonomieën van Bloom aan (niet alleen het cognitieve domein, maar ook het affectieve en psychomotorische domein worden in het boek behandeld). Ook treft u het hele hoofdstuk over de toetsmatrijs aan en enkele uitgewerkte constructievoorschriften, en … Tja, niet alleen uw toetsen zijn transparant, ook wij zijn graag transparant.

Ook uitwerkingen van toetsvormen met gesloten en open vragen

Deel 1 omvat naast de uitwerking van de context van een toets, de leerdoelen, de taxonomie, de toetsmatrijs en de constructie voor gesloten en open vragen, ook de uitwerking van de volgende toetsvormen: casustoetsen, voortgangstoetsen, Script Concordance Test en de mondelinge toets (inclusief constructievoorschriften natuurlijk). U kunt dus al direct aan de slag.

Redactie met experts

De inhoudelijke redactie van het boek was in handen van Desirée Joosten-ten Brinke en Karin Gerritsen-van Leeuwenkamp. Dus met de inhoud zit het wel goed.

Kosten

Het boek ‘Toetsen volgens de toetscyclus – Deel 1’ kost 44,95 inclusief 9% BTW, exclusief verzendkosten (€ 3,90 vrijgesteld van BTW).
Bestellen

Klik op de afbeeldingen en de PDF voor een indruk

Toetsen volgens de toetscyclus, buitenzijde omslag

“Toetsen volgens de toetscyclus – deel 1”, buitenzijde omslag

Toetsen volgens de toetscyclus, binnenzijde omslag

“Toetsen volgens de toetscyclus – deel 1”, binnenzijde omslag

PDF “Toetsen volgens de toetscyclus – deel 1”

Het boek ‘Toetsen volgens de toetscyclus – Deel 1’ kost 44,95 inclusief 9% BTW, exclusief verzendkosten (€ 3,90 vrijgesteld van BTW).
Bestellen

Bureau voor toetsen en Beoordelen